28-05-17

Kaze no Na wa Amunejia (1990)

000591.jpg

.

 

Japan
Animatie / Sciencefiction
80 minuten

geregisseerd door Kazuo Yamazaki
met de stemmen van Kazuki Yao, Keiko Toda en Kappei Yamaguchi

In de toekomst heeft er een wind over de aarde gewaaid die ervoor gezorgd heeft dat de gehele mensheid alles is vergeten. Één jongen blijft echter gespaard en leert Wataru alles wat hij weet. Nadat de jongen sterft gaat Wataru op reis, hopend erachter te komen waar de wind vandaan kwam. Bron:Moviemeter

 

.

13:55 Gepost in Animatie | Permalink | Commentaren (0)

21-05-17

Panda Kopanda (1972)

000331a.jpg

.

 

Japan
Animatie / Familie
72 minuten

geregisseerd door Isao Takahata
met de stemmen van Kazuko Sugiyama, Kazuo Kumakura en Yoshiko Ohta

Wanneer haar grootmoeder op reis gaat, blijft de zevenjarige Mimiko alleen achter. Na het afzetten van haar grootmoeder op het treinstation treft Mimiko thuis een baby pandabeer aan. Al snel raken de twee bevriend en maakt Mimiko ook kennis met de rest van de pandafamilie. Deze kennismaking vormt het begin van een reeks doldwaze avonturen.

Bron:Moviemeter

 

.

08:02 Gepost in Animatie | Permalink | Commentaren (0)

19-05-17

Song of the Sea (2014)

000309.jpg

.

 

Ierland / Denemarken / België / Luxemburg / Frankrijk
Animatie / Familie
93 minuten

geregisseerd door Tomm Moore
met de stemmen van Brendan Gleeson, Fionnula Flanagan en David Rawle

Ben en Saoirse zijn de laatste kinderen van de 'Selkies': vrouwen - bekend van Ierse en Schotse legendes - die kunnen transformeren van zeehonden in mensen. Nadat hun moeder verdwenen is, worden Ben en Saoirse naar hun oma in de stad gestuurd. Wanneer ze besluiten om terug te keren naar de zee, worden ze tijdens hun reis meegezogen in een wereld die Ben alleen kent uit de volksverhalen van zijn moeder.

Bron:Moviemeter

.

21:03 Gepost in Animatie | Permalink | Commentaren (0)

Inside Out (2015)

000309.jpg

.

 

Verenigde Staten
Animatie / Komedie
95 minuten

geregisseerd door Pete Docter en Ronaldo Del Carmen
met de stemmen van Amy Poehler, Phyllis Smith en Richard Kind

Opgroeien gaat niet zonder vallen en opstaan, en dat geldt ook voor Riley. Wanneer haar vader een nieuwe baan krijgt in San Francisco, moet ze haar leventje in het Midden-Westen van Amerika achter zich laten. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley’s hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier. Hoewel Plezier, Riley's belangrijkste emotie, haar best doet om alles positief te houden, ruziën de emoties over hoe ze het beste kunnen omgaan met een nieuwe stad, een nieuw huis en een nieuwe school.

Bron:Moviemeter

.Beauty and the Beast (2017)

000307.jpg.

Verenigde Staten
Fantasy / Romantiek
123 minuten

geregisseerd door Bill Condon
met Emma Watson, Dan Stevens en Luke Evans

Belle, een mooie, jonge onafhankelijke vrouw wordt gevangen genomen door een beest in zijn kasteel. Ondanks een beangstigend gevoel van onzekerheid over wat haar te wachten staat raakt ze bevriend met het betoverde personeel in het kasteel. Ze leert verder te kijken dan de afschuwelijke buitenkant van het beest en ontdekt de vriendelijke ziel van een prins die binnen in hem schuilt.

Bron:Moviemeter

.

19:51 Gepost in Fantasy, Muziek | Permalink | Commentaren (0)